Mikro-blink er sommerens medicin!

Vi ved all, at sommerfiskeriet i vor danske put and take søer kan være rigtig svær - specielt i år hvor vi har haft en fantastisk varm og lang sommer. Jeg har alligevel på mange af mine fisketure haft held med fiskeriet, hvor både fluer og Powerbait har givet fisk - specielt fiskeriet med Præsten Micro og Fidusen har, for mig, denne sommer været det helt store hit! Det er to micro blink som indeholder utrolig mange muligheder!!!


Lad mig først starte med Præsten Micro. Dette lille gennemløbsblink er 16 mm og vejer 1,8 gram, som kommer til salg første august i fem forskellige farver. Jeg har været så heldig at få lov at test fiske et par af farverne henover sommeren, hvilket jeg har haft stor succes med. På trods af den lave vægt, kan det stadig fint kaste på en UL-stang med tynd fletline. Når jeg fisker med Præsten Micro på UL grejet, er det ofte efter fisk, som jeg kan spotte da den fiskes i den øverste halvemeter af vandsøjlen. Her kaster jeg ud og og lader den synke et par sekund, inden jeg trækker den ultra langsomt ind. Oftes kan man se fiskene komme og hugge på blinket, hvilket jeg synes er vildt fedt. I kan blandt andet læse mere om denne metode, da jeg besøgte Lundum Fiskesø på deres jubilæumsdag, samt der også snart kommer en film fra min "Guld" tur til Fyelmose.
I søer med meget grøde er blinket helt suveræn og den lille størrelse på blinket og den vuggende gang i vandet, gør at selv den mest dovne sommerørred kan finde på at hugge.
Med hensyn til Fidusen så fiskes den på samme metode som Præsten Micro, forskellen er blot at Fidusen skal fiskes i vandoverfladens halve til hele meter. Derfor er disse to blink et "must have" i sin grejboks, da de dækker forskellige behov og er forskellige i deres gang i vandet.


Fælles for de to micro blink:
Jeg fisker som beskrevet oftes Præsten Micro og Fidusen direkte på mit UL-grej, da de passer godt sammen, og figthen med fiskene er enorm sjove. Ønsker jeg at opnå længere kast og få dem til at gå dybere i vandet, monter jeg et glas som belastning eller en glaskæde på min hovedline og så en meter flourcarbon som forfangsline med mit ønsket blink for enden.

Besøger jeg større søer, hvor fiskene går længere ude eller på dybere vand, er det stadig disse to blink jeg har haft størst succes med i øjeblikket. Forskellen er dog, at jeg her bruger min bombardastrang. Går fiskene længere ude, men stadig i den øverste vandsøjle, monter jeg et flydende bombarda og cirka tre meter flourcarbonline med eksempelvis Præsten Micro i enden. Derudover foregår det på samme måde, som UL-grejet - altså ultra langsom indspinning. Lykkes det ikke, prøver jeg ofte først at monter et lille splithagl en meter foran blinket. Hugger fiskene stadig ikke, skifter jeg mit flydende bombarda ud med et intermediate eller synkende bombarda og bruger derudover samme teknik. Stadig ingen hug og søen er dyb, kan der monteres et fast sinking bombarda. Der er derfor mange muligheder med disse to blink uanset dybde og type sø, men det gælder derfor om at gøre brug af forskellige metoder og ikke mindst farver på disse blink, hvis ikke fiskene står på spring.


Dette er blot min erfaring med sommerfiskeriet i år, andre har sikkert deres erfaringer og oplevelser. Disse blink har været en stor succes for mig, og samtidig er sjovt at fiske med, da man kan mærke fiskene hugge.

Du kan se mere om disse blink og andre på: www.viking-lures.com

Ellers vil jeg ønske jer alle en forsat rigtig god sommer.

Knæk og bræk derude!
Anders aka FiskeDoktoren


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Enkelthed og meter i benene

En lille fræk sag - giver fisk på en sommerdag'